Carpool met BlaBlaCar bestuurder Fabio ;-)

Carpool met BlaBlaCar bestuurder Fabio ;-)

Carpool met BlaBlaCar ambassadeur Fabio. Hij rijdt regelmatig voor woon-werkverkeer, maar ook naar zijn weekendbestemmingen. In onze blog vertelt hij over leuke dingen die hij voor zijn passagiers doet om de rit aangenaam te maken.

De meeste leden van BlaBlaCar hebben wel eens een bijzondere ervaring meegemaakt. Een attente bestuurder die een kleine detour maakt, of een passagier die je heeft verrast met een kop koffie. Deze decembermaand delen we graag deze goede daden van onze carpool community. We willen je graag inspireren… Carpool met BlaBlaCar en verras iemand!  ;-)

Carpool met BlaBlaCar: beoordelingen als start van de reis

Beoordelingen zijn een belangrijk onderdeel voor veel passagiers die zoeken naar een carpool rit. Ze geven een goede indruk over leden van onze community. Ook voor onze zoektocht naar bijzondere verhalen binnen onze community is dit een goed startpunt. We stuitte op een leuke beoordeling van Ana voor Fabio:

It was really good, he picked us up from our home and he helped us with Amsterdam’s tips! Thank you ;)!”

De carpool ervaring van Fabio

Fabio rijdt regelmatig voor zijn woon-werkverkeer en deelt zijn ritten via BlaBlaCar, maar ook zijn weekendtrips zet hij online. Laatst reed hij bijvoorbeeld ‘s weekends met zijn vriendin naar de kerstmarkt in Düsseldorf en deelde de lege zitplaatsen. Waarom? Fabio legt uit:“Ik carpool vanuit Utrecht vaak, de stad ligt centraal. Met extra passagiers wordt een rit net iets specialer, je hebt een leuk gesprek en ontmoet elke keer weer leuke nieuwe mensen”. Daarnaast is het voor hem belangrijk om bij te dragen aan een beter milieu.

“Ik vind het vreselijk om een auto met één persoon te zien rijden. Ook met mijn autokeuze heb ik rekening gehouden met de CO2 uitstoot, ik heb bewust gekozen voor een ‘natural power’ versie.”
- Fabio

Goede daden in overvloed

Fabio had geen Christmas Challenge nodig om iets kleins terug te doen. Door zijn verhaal te delen willen we jullie laten zien hoe makkelijk het kan. Maar ook, hoe bijzonder onze community is. Hij vertelt, “Het is vaak iets kleins. Bijna elke rit maak ik wel iemand blij. Het zijn dingen die mij weinig moeite kosten, maar die door passagiers vaak als heel waardevol worden gezien. Ik ben fan van de deeleconomie en vind het leuk om net dat beetje extra te doen. Het persoonlijke contact en hoe je er samen voor zorgt dat het een unieke reis wordt. Dat is wat BlaBlaCar bijzonder maakt.”

Carpoolen wordt bijzonder door de community

Ter inspiratie, een lijstje van de kleine dingen die een rit speciaal kunnen maken.

Wat Fabio deed…

Voor de rit

… zijn ontmoetingspunt aanpassen aan de passagier

… de vertrektijd aanpassen omdat het beter uitkomt

… zijn auto inzetten als verhuiswagen

Tijdens de rit

… de verwarming op 28 graden zetten om iemand weer warm te krijgen

… de muziek draaien die passagiers graag willen horen

… zijn telefoon uitlenen of een wifi-spot aanbieden

… een flesje water of wat lekkers uitdelen

… advies geven, over hoe iemand thuis dingen kan repareren of hoe je zelf zuiniger kan autorijden

Na de rit

… iemand op weg helpen met het openbaar vervoer

… suggesties voor leuke plekken om te bezoeken in de stad

… samen ontbijten of wat drinken na de rit

… zijn paraplu uitlenen (alleen als dezelfde passagiers ook weer later op de dag mee terug rijden :-)

Wat doe jij tijdens je volgende rit om jouw reisgenoot te verrassen?

Of… wat is jou overkomen tijdens één van je laatste carpool ervaringen? Bekijk onze Christmas Challenge blog als je zelf wil bijdragen of een overzicht van de recente daden wil zien.

Find out more about

Gezichten & Verhalen

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride