Bijna 100.000 reizigers met BlaBlaCar deze zomer in België

Bijna 100.000 reizigers met BlaBlaCar deze zomer in België

Lees hier het persbericht over de eerste succesvolle zomer het Belgische platform van BlaBlaCar.

Van Nieuwpoort tot Aarlen, langs de verschillende festivals van het land: een recordaantal toeristen reisden deze zomer met BlaBlaCar

Alhoewel we nog genieten van een geweldige nazomer is de vakantie voor de meesten onder ons definitief voorbij. Tijd dus voor BlaBlaCar – de wereldleider van carpoolen voor lange afstanden – om terug te kijken naar de activiteiten van deze zomer. Het platform brengt bestuurders met vrije zitplaatsen in contact met passagiers die hetzelfde traject wensen af te leggen en op die manier de reiskosten kunnen delen. Tijdens de maanden juni, juli en augustus maakten bijna 100.000 mensen gebruik van deze nieuwe transportoplossing en kozen om op een veilige, gemoedelijke en goedkope manier op hun zomerbestemming te geraken.

BELGISCHE BADPLAATSEN ZIJN TOPBESTEMMINGEN

Een aanzienlijke stijging van de trajecten vond plaats richting de Belgische kust. Tussen juni en augustus, stelde BlaBlaCar een significante toename vast van de aangeboden vrije carpooling plaatsen, bijvoorbeeld naar:

  • –  Knokke-Heist (+ 210 %)
  • –  De Panne (+ 110 %)
  • –  Oostende (+ 85 %)

BLABLACAR PARAAT VOOR FESTIVALGANGERS

Pukkelpop, Dour, Rock Werchter, Tomorrowland, Brussels Summer Festival… Tal van muziekfestivals werden deze zomer in België georganiseerd. De carpooling van BlaBlaCar is een nieuw transportmiddel waarmee muziekliefhebbers veilig en goedkope het concert van hun favoriete muziekband kunnen bereiken.

Om het carpoolen te bevorderen en de voetafdruk van de festivals op het milieu te verminderen, ging BlaBlaCar een partnerschap aan met het Dour Festival. De prioritaire parkings die gratis aangeboden werden door BlaBlaCar aan haar gebruikers, hebben de toegang voor de festivalgangers aanzienlijk vergemakkelijkt. Tijdens de week van het festival, noteerde BlaBlaCar een verhoging van 72 % van de trajecten naar het evenement.

“Deze zomer is een werkelijk record voor BlaBlaCar in België. We bouwen een echte vertrouwde Belgische community die mee vorm geeft aan een nieuwe vorm van transport, goedkoper en gemoedelijker”, stelt Shana Smeets, Country Manager Benelux van BlaBlaCar.

Deze zomer is een werkelijk record voor BlaBlaCar in België. We bouwen een echte vertrouwde Belgische community die mee vorm geeft aan een nieuwe vorm van transport, goedkoper en gemoedelijker.
- Shana Smeets

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride