Zin in een zonnig verlengd weekend? Rij en babbel samen in een BlaBlaCar

Zin in een zonnig verlengd weekend? Rij en babbel samen in een BlaBlaCar

Lees het persbericht over de verwachte stijging van het aantal reservaties tijdens het verlengd weekend op het Belgische platform.

Weekendje Parijs ? Voet van de Eiffeltoren voor 20 euro
Surfen in Oostende 6 euro
Amsterdamse grachten 13 euro

BlaBlaCar, de wereldleider van samenrijden voor lange afstanden, brengt bestuurders met vrije zitplaatsen in contact met passagiers die hetzelfde traject wensen af te leggen om de kosten te delen. Dankzij BlaBlaCar kan je er tijdens het verlengd weekend van 15 augustus 2016 op uit trekken tegen voordelige prijzen.

SAMENRIJDEN EN BABBELEN IN VERTROUWEN GEVEN JOUW AUTORIT DAT TIKKELTJE MEER

Veel Belgen zullen tijdens het verlengd weekend genieten van uitstapjes in ons land en Europa. BlaBlaCar merkt al een stijging van het aantal reservaties op het Belgische platform (www.blablacar.be), dat in april dit jaar gelanceerd werd en verwacht nog tot zeker maandag 15 augustus een grotere stijging van het aantal vrije zitplaatsen.

Tijdens de zomermaanden en de verlengde weekends, stellen we in andere landen een sterke groei van onze activiteiten vast en dat verwachten we ook in België”, benadrukt Shana Smeets, Country Manager Benelux. “De carpooldiensten die we aanbieden, beantwoorden perfect aan de behoeften van veel Belgen. Zij willen namelijk reizen, of zich gewoon verplaatsen, over een korte of langere afstand voor de laagste prijs en op een veilige manier. Een reservatie van een traject via onze app – zelfs op het allerlaatste moment – kost een pak minder dan de aankoop van een treinticket op het laatste moment”.

VOORDELIG, ECOLOGISCH, GEBRUIKSVRIENDELIJK EN VEILIG

Naast een voordelige manier van verplaatsen voor zowel de bestuurder als de passagier, is samenrijden ook veel ecologischer. Minder voertuigen op de Belgische wegen, minder verkeer en vooral een lagere uitstoot van broeikasgassen. Dankzij het ridesharing concept van BlaBlaCar en een bezetting van gemiddeld 2.8 personen per auto (tegenover gemiddeld 1.6 op onze wegen), werd de afgelopen twaalf maanden bijna één miljoen ton CO2 minder uitgestoten.

Een BlaBlaCar-rit is ook een happening op zich: auto’s met één bestuurder, worden nu gezellige ontmoetingsplaatsen waar gebruikers elkaar leren kennen. Nieuwe mensen ontmoeten, wat kletsen en de rit is zo voorbij ! Bovendien genieten alle passagiers van bijkomende garanties – bovenop de autoverzekering – dankzij de samenwerking met AXA, en wordt carpoolen nog veiliger.

TOT AAN DE VOET VAN DE EIFFELTOREN VOOR SLECHTS 20 EURO

De Belgische gemeenschap is heel actief. De verbinding tussen Parijs en Brussel behoort tot de drie populairste trajecten in Europa”, verduidelijkt Shana Smeets. “Je kan gemakkelijk, en op zo goed als elk moment, naar Parijs of een andere grote Europese stad reizen vanuit België. Zelfs wanneer je op het laatste moment een weekendje wilt boeken”.

De meest populaire trajecten vanuit België zijn Parijs (± 20 euro) en Amsterdam (± 13 euro). In eigen land staan vooral Brugge (± 7 euro), Gent en Bergen (± 4 euro) bovenaan. Voor een zonnig verlengd weekend ga je zo met de voeten in het water aan de Belgische kust (± 6 euro) of op avontuur naar de Belgische Ardennen (± 10 euro). Voor muziekliefhebbers kan uiteraard ook het Sziget Festival in Boedapest. Aarzel niet om jouw plaats onmiddellijk te reserveren!

De Belgische gemeenschap is heel actief. De verbinding tussen Parijs en Brussel behoort tot de drie populairste trajecten in Europa.
- Shana Smeets

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride