Succesvolle lancering van BlaBlaCar in België

Succesvolle lancering van BlaBlaCar in België

BlaBlaCar België kijkt terug op zes succesvolle eerste maanden, lees het persbericht.

Op 6 maanden tijd al 460.000 zitplaatsen aangeboden via BlaBlaCar België

Carpooling wordt steeds populairder in België. BlaBlaCar, de wereldleider van carpoolen voor lange afstanden, brengt autogebruikers die hetzelfde traject wensen af te leggen met elkaar in contact. Vandaag heeft BlaBlaCar de resultaten van haar 6 maanden bestaan in België gepresenteerd. De ideale gelegenheid om toe te lichten wat zo specifiek is aan het ridesharing concept in België.

Een maandelijkse stijging van 50%


De voorbije 6 maanden werden in België in totaal 460.000 zitplaatsen via BlaBlaCar aangeboden. In 2016 werden uiteindelijk al meer dan 16,5 miljoen kilometers afgelegd door carpoolers, of ongeveer 43 keer de afstand van de aarde tot de maan ! De gemiddelde afstand van de trajecten in België is 205 km, terwijl dat in Frankrijk of Duitsland 300 km bedraagt.

Met bijna 1.500 mogelijke vertrekpunten per maand en meer dan 1.100 beschikbare heen-en- terugreizen op de gemiddelde vrijdag, neemt Brussel een ruime voorsprong op het gebied van carpooling. De meest favoriete trajecten zijn:

Grensoverschrijdende trajecten
Brussel – Parijs: €20
Brussel – Rijsel: €8
Luik – Parijs: €24

Trajecten binnen België
Brussel – Charleroi: €5
Brussel – Luik: €6
Charleroi – Luik: €6

De gemiddelde BlaBlaCar-gebruiker is 33 jaar


Wie gebruikt BlaBlaCar in België? Het nieuwe carpool concept slaat aan bij zowel jong als oud. 43% van de Belgische gebruikers is ouder dan 30 jaar en de gemiddelde leeftijd bedraagt 33 jaar. Bijna evenveel vrouwen (44%) als mannen (56%) gebruiken BlaBlaCar regelmatig. De meest voorkomende voornamen onder de Belgische gebruikers zijn Nicolas en Marie.

55% van de bestuurders registreert rit via Smartphone


Het ridesharing platform is volledig mobiel aangepast, want maar liefst 55% van de trajecten wordt door de bestuurders via de smartphone geregistreerd.

Op het online platform van BlaBlaCar, kunnen carpoolers bovendien aangeven of ze “Bla”, “BlaBla” of “BlaBlaBla” zijn. Daarmee tonen ze aan in welke mate ze graag babbelen en zo ontstond de naam “BlaBlaCar”. In België is 91% van de gebruikers “BlaBla”, terwijl 7% “BlaBlaBla” is. In Duitsland en Nederland is slechts 3% van de gebruikers “BlaBlaBla”, wat aantoont dat wij net iets meer babbelen onderweg dan onze buren.

Op het einde van elk traject, kunnen zowel de passagiers als de bestuurders hun mening delen over het comfort van de rit. De gemiddelde algemene beoordeling van de rit in België is 4.6/5. Passagiers kunnen ook het rijgedrag van de bestuurder beoordelen, ook hier scoren de Belgen hoog. De gemiddelde beoordeling van een Belgische bestuurder is 2.95/3. In het algemeen is 95% van de gedeelde meningen positief, wat erop wijst dat BlaBlaCar een goedkope, gebruiksvriendelijke maar ook zeer aangename carpool service biedt.

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride