BlaBlaCar Ervaring: Rabia rijdt regelmatig naar Amsterdam

BlaBlaCar Ervaring: Rabia rijdt regelmatig naar Amsterdam

Rabia rijdt regelmatig tussen Antwerpen en Amsterdam met BlaBlaCar om haar moeder te bezoeken. Financieel fijn, maar ook leuk: want elke BlaBlaCar ervaring is uniek!

BlaBlaCar Ervaring: Rabia bezoekt bijna wekelijks haar moeder in Amsterdam

Ik was op bezoek in Antwerpen, maar ik moest spontaan eerder terug naar Amsterdam. Even BlaBlaCar op BlaBlaCar kijken, en nog geen uur later is het geregeld en reis ik mee met Rabia.
Er staat al een auto precies op de afgesproken plek aan de achterkant van Antwerpen Centraal. Ik ben 10 minuten te vroeg, dus ik twijfel even… Is dit Rabia? Ik controleer even haar profiel op de BlaBlaCar app, het kan niet missen. Ik zwaai, nog met mijn telefoon in mijn hand, en ze zwaait terug. We hebben contact, het is gelukt. We wachten nog even op twee Amerikaanse toeristen, die niet veel later aan komen lopen – met rugzak en al. We stappen in, de Amerikaanse vriendinnen nestellen zich achterin, de een leest een boek, de ander haar telefoon.
Rabia en ik praten rustig verder onderweg. Je merkt gelijk dat ze een ervaren bestuurder is. Zowel in haar rijstijl als in haar communicatie. Rabia rijdt wekelijks op en neer tussen Amsterdam en Antwerpen, maar soms – zoals dit weekend – doorkruist ze heel Europa. Waarom BlaBlaCar?
photo1-900x420

Regelmatig op bezoek bij mijn moeder

“Ik woon met mijn man al bijna 3 jaar in Antwerpen, maar mijn moeder woont in Amsterdam. Bijna elk weekend rijd ik richting Amsterdam om haar op te zoeken of andere familie te bezoeken. Mijn vriend is eigenlijk de enige reden dat ik in Antwerpen woon. We hebben elkaar in het buitenland ontmoet, maar hij wilde niet naar Nederland. De Nederlandse taal was voor mijn baan cruciaal, zo vonden we een middenweg en wonen we nu al een lange tijd samen in Antwerpen.”

De ontmoeting… haar eerste BlaBlaCar ervaring

“Via de neef van mijn man kwam ik bij BlaBlaCar terrecht. Een super handige uitvinding om op een leuke sociale manier te carpoolen. Als ik dit eerder had geweten had ik veel geld kunnen besparen met al die wekelijkse ritten. De eerste keer dat ik het gebruikte was best grappig, halverwege de rit bleek dat ik een model van G-star in de auto had. Wie maakt dat nou mee? Mijn moeder vond het wel spannend toen ik haar vertelde dat er mensen mee reisden, een andere generatie denk ik. Toen ik haar alles over het platform, de profielen en het verificatiesysteem had uitgelegd was ze wel opgelucht. Inmiddels is ze er wel aan gewend. Mijn man gebruikt het zelfs ook nu. Zo spreken we komend weekend af in Barcelona. Ik rijd morgen met een volle BlaBlaCar auto via Brussel naar Barcelona. Hij reist met iemand mee van Italië naar Spanje. Zonder BlaBlaCar hadden we dit weekendje weg waarschijnlijk niet gedaan, te duur.”

Méér plezier door een extra passagier

“Sinds ik de automatische goedkeuring gebruik zitten m’n ritten een stuk sneller vol. Ik dacht uiteindelijk doet BlaBlaCar zijn werk dus waar kijk ik nou precies naar. Wel zo prettig voor de passagier en makkelijk voor mij als het gewoon in één keer geregeld is. Ik zou de automatische goedkeuring aan alle bestuurders aanraden. Ik kom niet alleen op meer plekken door BlaBlaCar te gebruiken, maar ook onderweg maak je meer mee en hoor je eens wat nieuws. Ik heb er wel een paar vriendschappen aan over gehouden. Heel bijzonder vond ik laatst dat er een Indiase familie meereed. Ik wist helemaal niet dat BlaBlaCar ook in India zat. Ze waren erg enthousiast, dankbaar en gastvrij. Ik ga bij ze langs als ik volgend jaar op vakantie naar India ga.”
BlaBlaCar Ervaring: Rabia
Één van de Amerikaanse vriendinnen klapt haar boek dicht, een perfecte timing. We slaan rechtsaf en rijden de parkeerplaats bij Amsterdam Amstel op. Nog even snel een auto-selfie. We helpen de Amerikaanse toeristen nog even op weg naar hun hostel en geven op de valreep nog drie leuke tips om te lunchen in Amsterdam.

Zelf een leuke BlaBlaCar ervaring? Deel het met ons :-)

Ook eens met iemand van onze community carpoolen? Dat kan heel makkelijk via BlaBlaCar:

Vind je rit! Plaats je rit! Download de mobiele app!

Find out more about

Gezichten & Verhalen

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride