Europese stedentrip? Unieke tips voor Berlijn en Parijs

Europese stedentrip? Unieke tips voor Berlijn en Parijs

Europese stedentrip plannen? BlaBlaCar helpt je graag op weg. In deze blog tips van onze community voor een uniek bezoekje aan Berlijn en Parijs.

Leuke plannen voor Berlijn of Parijs


BlaBlaCar selecteert af en toe leuke bestemmingen voor een Europese stedentrip. Wij helpen je graag met je reis, maar om je verblijf leuker te maken helpen we ook met tips van de ‘locals’. In deze korte blog lees je wat de BlaBlaCar community als leuke suggesties heeft voor Parijs en Berlijn :-)

Maak je reisje naar Parijs nog leuker…

Zoals je wellicht weet zit ons hoofdkantoor in Parijs, dus vroegen we onze collega’s om tips die je verblijf sowieso unieker maken.

De leukste (net iets minder toeristische) wijken op een rijtje:

  • Canal Saint-Martin is the place to be rond borreltijd. Zeker in de zomer dan zit iedereen met een biertje langs het kanaal. De wijk is sowieso leuk om te eten of drankjes te doen. De perfecte plek voor een cocktail is Comptoir General.
  • Belleville is ook een leuke wijk waar veel hippe jonge mensen wonen en het dus erg levendig is. Aux Folies en Café Cheri(e) zijn tentjes waar het altijd gezellig is. Niet ver van de Belleville vind je Parc des Buttes-Chaumont, heerlijk om door te rennen of met een fles wijn en een picknickkleed neer te strijken.
  • De Marais is leuk op zondag, vertellen onze collega’s van het hoofdkantoor in Parijs. Een leuke koffiespot die je niet moet missen is Ob-La-Di en voor de perfecte crepes moet je naar de Montparnasse.
  • Je kan natuurlijk een kleine wandeling langs de Seine, Sorbonne en Le Jardin du Luxembourg niet overslaan tijdens je een bezoekje aan Parijs

Plan je volgende Europese stedentrip naar Parijs:

Deel je rit Zoek je een rit naar Parijs

Europese stedentrip: Tips die je weekendje Berlijn nog leuker maken!

Bastiaan (25) studeerde een poosje geleden Scientific Computing aan de TU Berlin. “Ik gebruikte BlaBlaCar als passagier om heen en weer naar Berlijn te reizen. Daar is het heel normaal, het is sneller en goedkoper en je houdt er grappige contacten aan over. Mijn vrienden hier vonden het wel een mooi verhaal als ik door een onbekende thuis voor de deur werd afgezet.”

We vroegen hem om zijn tips voor onvergetelijk bezoekje aan Berlijn:

  • Op zondagmiddag kan je de karaoke in het Mauerpark niet overslaan. Voor de vrouwen is de fleamarket blijkbaar een ding, zelf ging ik daar niet zo vaak heen. Een tip voor een lekkere maaltijd in de buurt is ‘The Bird’, hier hebben ze goede burgers.
  • Één van de leukste koffietentjes die ik ken in Berlijn is ‘The Barn’ aan de Auguststrasse.
  • Voor lekkere broodjes: Goodies (Friedrichain), Luigi Zuckermann (Mitte), Oliv (Mitte) en Bar Bianco (Kreuzberg)
  • Een weekendje naar Berlijn is pas compleet met een bezoekje aan ‘Zur Wilden Renate’ als je tot in de late uurtjes door wil én van een beetje alternatieve avond uit houdt.

Plan je weekendje naar Berlijn:

Deel je rit Zoek je een rit naar Berlijn

Find out more about

Tips van locals

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride