Onze Oprichters

Founders BlaBlaCar

Frédéric Mazzella, oprichter van BlaBlaCar

Frédéric Mazzella, oprichter BlaBlaCarAl sinds 2004 is Frédéric bezig om zijn idee van een internationaal door mensen gedreven netwerk van betrouwbare bestuurders en passagiers te verwezenlijken. Hij richt zich op de ontwikkeling van het product, de opbouw van vertrouwen in de carpool community en houdt zich bezig met de manier waarop het merk BlaBlaCar gepositioneerd wordt. Met een data-driven mentaliteit en voorstander van positieve impact, pleit Frédéric ook voor duurzame ontwikkeling, ondernemerschap, een transformatie van de internationale markt, en het belang van online vertrouwen binnen communities.

Voor het oprichten van BlaBlaCar was Frédéric een wetenschappelijk onderzoeker voor de NASA (VS) en NTT (Japan). Hij heeft een MBA van INSEAD, een Master in Computer Science van Stanford en een Master in Natuurkunde van de Ecole Normale Supérieure. Frédéric is ook een ervaren pianist en speelt viool, gitaar en drums.

Frédéric is actief op Twitter onder de naam @maziac.

Nicolas Brusson, CEO en mede-oprichter van BlaBlaCar

Nicolas Brusson, mede-oprichter BlaBlaCarNicolas leidt de wereldwijde werking en marketing van het bedrijf. Hij bestuurt de volledige ontwikkeling van BlaBlaCar en leidde op een succesvolle manier verschillende financieringen en overnames. Nicolas is een sterke voorstander van autonome, lokale teams en “acqui-hiring”, een globale ontwikkelingsstrategie die eruit bestaat een reeds bestaand team aan te werven om zich aan te sluiten bij de lokale startups en op die manier de voetafdruk van BlaBlaCar op globale schaal uit te breiden.

Hij startte zijn carrière bij startups in Silicon Valley tijdens de boom van de jaren 2000. Daarna schakelde hij over naar meer uitvoerende en investerende functies, en werkte hij uiteindelijk als een durfkapitaal verstrekker in Londen. Nicolas behaalde een MBA van INSEAD, een Master of Science in de optica aan de École Supérieure d’Optique en een Master of Science in de toegepaste fysica aan de Université Paris XI.

Nicolas is actief op Twitter onder de naam @nbrusson.

Francis Nappez, CTO en mede-oprichter van BlaBlaCar

Francis Nappez, mede-oprichter BlaBlaCarFrancis leidt de technische ontwikkeling van BlaBlaCar. Hij houdt zijn voeten stevig op de grond en houdt zich bezig met de vraag hoe het product van BlaBlaCar optimaal zou moeten werken. Van idee tot implementatie, is hij verantwoordelijk voor ‘mijlpaal’ projecten, stelt prioriteiten en maakt afwegingen. Hij beheert, stimuleert, en overziet alle technische beslissingen die gemaakt worden. Hij is ervan overtuigd dat je altijd op het lange-termijn doel moet focussen en je, je niet zenuwachtig moet laten maken.

Voor BlaBlaCar was Francis werkzaam voor grote Europese consumer internetbedrijven en was hij verantwoordelijk voor grote technische ontwikkelingen. Hij heeft Communications Research gestudeerd aan de Joseph Fourier University. Hij houdt zich niet alleen bezig met de infrastructuur, maar is ook in huis een echte DIY klusser. Volg Francis via @fnapz.

Ons verhaal, het BlaBlaCar Avontuur

Waar het begon: een paar jaar geleden zocht Fred een lift…
BlaBlaCar zag het levenslicht op Kerstmis enkele jaren geleden toen oprichter Frédéric Mazzella, een student in Stanford, naar zijn familie op het Franse platteland wou reizen. Hij had geen auto. De treinen waren volzet. Ook de wegen zaten vol met mensen die op weg naar huis waren, helemaal alleen in hun auto. Hij kwam op het idee om een van de vele bestuurders die zijn richting uitgingen, te zoeken en hem voor te stellen om de brandstofkosten te delen in ruil voor een plaats in de auto. Hij dacht dat het internet hem daarbij wel kon helpen, maar helaas bestond er geen dergelijke website … En zo begon het avontuur!

BlaBlaCar Avontuur

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride