Carpoolen met bagage

Carpoolen met bagage

Alles wat je als bestuurder en als passagier moet weten over carpoolen met bagage!

Het moment van de waarheid: tijd om je spullen te pakken!

Iedereen reist op zijn eigen manier. Er zijn mensen die het prettig vinden om alleen met een rugzak met weinig spullen op pad te gaan. Terwijl anderen graag hun volledige garderobe mee nemen in hun koffers. Er is zeker geen perfecte manier om je spullen te pakken, maar het is wel belangrijk er voor de zorgen dat jouw bagage in de auto past.

BlaBlaCar bagage afmeting

Bij BlaBlaCar hebben we geen strikte bagage richtlijnen. Maar om de boeking gemakkelijker te laten verlopen hebben we de bagage maat verdeelt in 3 categorieën. Hierbij een korte uitleg over de verschillende bagage maten:

  • “Klein” is vergelijkbaar met een kleine rugzak (5 kg)
  • “Medium” is ongeveer gelijk aan de handbagage afmetingen die je aanhoudt in een vliegtuig (10 kg)
  • “Groot” komt overeen met een standaard koffer maat die je normaalgesproken incheckt (20 kg)

Natuurlijk zijn dit slechts richtlijnen om zowel de passagier als de bestuurder een idee te geven. We snappen natuurlijk dat in grotere auto’s meer ruimte voor bagage is, dan in auto’s met een kleinere of helemaal geen achterbak.

Als je twijfelt over het formaat van je bagage, bekijk het dan op voorhand met de bestuurder!

bagage blablacar

Als je een rit plaatst

Als bestuurder, houdt er rekening mee dat het overgrote deel van de passagiers met bagage zal reizen. Zorg er dan ook voor dat je aangeeft welke bagage afmetingen ongeveer goed zijn als je je rit plaats, door ‘klein’, ‘medium’ of ‘groot’ aan te vinken. Voel je vrij om ook de afmeting van je achterbak te noemen in de omschrijving van je rit en een korte beschrijving van het soort bagage dat je wil meenemen. Passagiers die jouw profiel bekijken kunnen dan snel en gemakkelijk een idee krijgen of er genoeg ruimte is om ook hun bagage mee te nemen.

bagage afmeting carpoolen

Als je een rit zoekt

Als je een passagiers bent, bekijk dan vooraf goed wat de bestuurder voor bagage specificaties heeft doorgegeven en houd hier rekening mee. Want de bestuurder kent zijn auto het best en weet wat gaat passen! Als je op pad wil met een ongebruikelijk formaat bagage, zoals bijvoorbeeld een instrument, neem dan vooraf contact op met de bestuurder om zeker te zijn dat alles gaat passen. Bestuurders zijn over het algemeen flexibel en behulpzaam. Zo kunnen jullie overleggen en bespreken hoe jij samen met jouw spullen op de juiste plek van bestemming aankomt.

Veel inpak plezier ;)

Plaats je rit Vind je rit

Find out more about

Reistips

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride